صدای نفتی ...آتش سوزی مزارع د ربخش عنبر ودوراهی لالی
پایگاه خبری صدای نفتی ،هر ساله فصل گرما که میرسد، آتش سوزی در مراتع و مزارع به دغدغهای برای کشاورزان، محیط بانان و دوستداران و فعالان محیط زیست تبدیل می شود، امسال هم هنوز تابستان فرا نرسیده خبرهای مربوط به موارد متعددی از آتش سوزی ها در مراتع و مزارع منتشر شده است
در این روزها که به تازگی روز جهانی محیط زیست (۱۶ خردادماه) را پشت سرگذاشتهایم باید به یاد داشته باشیم که اتفاقات و رخدادهایی طبیعی و انسان ساز در زمین در حال وقوع است که تاثیرات و پیامدهای آن به نحوی می تواند در زندگی ما تاثیرگذار باشد.
یکی از این اتفاقات آتش سوزی مراتع و مزارع است که روزانه اخبارش را در شبکه های اجتماعی و رسانه های محلی مشاهده میکنیم، این حوادث معمولا ابتدا توسط مردم محلی و بعد توسط فعالان اجتماعی در شبکه های اجتماعی و سایت های محلی خبررسانی شده و افراد محلی و دغدغه مندان را به یاری می طلبند، تا بتوانند جلوی گسترش آتش سوزی و سوختن مزارع و مراتع را گاه با دست خالی و یا شاخه ای درخت بگیرند و در این مسیر جان و سلامت خود را نیز به خطر می اندازند.
سال های پرباران پوشش گیاهی خوب را به همراه دارد و مراتع پربار می شوند و این روی خوش ماجراست که نیاز به مدیریت دارد چرا که با رسیدن فصل گرما، پوشش گیاهی بالا خطر آتش سوزی را بیشتر می کند و این نکته به ما یادآوری می کند، تغییر اقلیم مخاطره ای جدی است که اگر به هوش نباشیم هم خشکسالی و هم ترسالی اش میتواند موجب آسیب و خطر باشد.
امسال در مراتع و منابع طبیعی حومه شهرستان مسجدسلیمان کیلومترها آتش ایجاد شده است
مسئولین مربوطه می توانستند با عقد قرارداد دیدبانی با تشکل های مردم نهاد برای همین مدت فصل گرما موجب همکاری این تشکل ها در امر پیشگیری و اطفای حریق با منابع طبیعی و محیط زیست شهرستان شوند.
با هر آتش سوزی که رخ می دهد علاوه بر تخریب زیستگاه های ارزشمند، شماری از جانوران و پرندگان این منطقه نیز تلف و تعدادی از پرندگان نیز مجبور به مهاجرت می شوند.
باید مسوولان ارشد استانی تلاش کنند و اعتباری اختصاص و هزینه شود زیرا با دست خالی نمی توان همه اقدامات را انجام داد، امروزه نیروهای مردمی و بومی باید دلگرم و حقوقی به آنها پرداخت شود تا با امیدواری و دلخوشی بیشتری مانع از آتش سوزی ها شوند.
به کار گرفتن نیروهای بومی و محلی که نزدیکی با مراتع و مزارعی که معمولا دچار آتش سوزی می شوند؛ دارند نقش موثری دارد بهتر است به مدت سه تا چهار ماه که اوج گرما است و خطر آتش سوزی وجود دارد حقوقی برای این افراد در نظر گرفته شود و با تامین وسایلی برای آنها در کنترل و پیشگیری از آتش سوزی ها بهره گرفت.
طبق مطالعات مشخص شده که بعنوان مثال هر درخت بلوط بالای ۵۰ ساله تا ۸۰ میلیارد ریال تخمین زده شده است، درخت بلوطی که ۲ هزار سال قدمت دارد مشخص شده که چقدر می تواند اکسیژن ایجاد و در دفع سموم هوا نقش داشته باشد، در تامین آبهای زیر زمینی موثر و چقدر مانع از فرسایش خاک میشود و بنا بر این موارد است که به صورت واقعی قیمت آن تعیین خواهد شد.
وقتی درختان تنومند ما از بین بروند زیان های زیادی وارد می کند
ما باید به فکر آیندگان هم باشیم.
همه نمی توانند صرفا بنا بر دغدغه های محیط زیستی کار کنند و این منطقی است که می شود با ایجاد دلخوشی هایی هر چند کوچک نیروهای محلی را پای کار آورد تا بتوان از سرمایه عظیمی که همتایش را نمی توان ایجاد نمود حفاظت کرد و به دست آیندگان هم رساند.
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه متعلق به آوای مسجدسلیمان می باشد
طراحی و پشتیبانی: رایسام