آخرین اخبار

طایفه سالاری در آینه انتخابات مسجدسلیمان …………………………..نوشته علی عظیمی کیا

به نام خدا پیش ثبت نام انتخابات مجلس دوازدهم به پایان رسید وداوطلبان نمایندگی ازشهرهای دیگر به یاد مسجدسلیمان مظلوم افتادند با کارنامه وبعضی بدون کارنامه خود را به غافله ۱۵۰نفری عاشقان خدمت به این شهر رساندند ،باتوجه به این که هنوز پرونده آنها مورد بر رسی قرار نگرفته که آیا نواقصی دارد یا کامل […]

به نام خدا
پیش ثبت نام انتخابات مجلس دوازدهم به پایان رسید وداوطلبان نمایندگی ازشهرهای دیگر به یاد مسجدسلیمان مظلوم افتادند با کارنامه وبعضی بدون کارنامه خود را به غافله ۱۵۰نفری عاشقان خدمت به این شهر رساندند ،باتوجه به این که هنوز پرونده آنها مورد بر رسی قرار نگرفته که آیا نواقصی دارد یا کامل است ،کاندیدا وهوادارانشان غوغای تبلیغاتی را شروع کرده اند البته ذوق وشوق انتخاباتی بسیار پسندیده است ولی بعضی از هوادران عجول مسجدسلیمانی شهریور ماه را با اسفند ماه ۴۰۲ اشتباه گرفته اند وجالب اینجاست با بررسی اجمالی اسامی،متوجه می شویم بعضی از عاشقان بهارستان شناخت کافی از چهار شهرستان حوزه انتخابی ندارند وهواداران ستادی در دنیای مجازی ودر میان مردم دست به تبلیغات گسترده زده اند .
در ادوار گذشته مسجدسلیمان دستخوش فرهنگ تکراری طایفه سالاری بوده است وطایفه بعنوان یک واحد زیستی ،فرهنگی که منافع ومصالح کلان آنها در قالب آن نمود می یابد به کنش طایفه گرایانه میانجامد .
در جغرافیای انتخابات مکان وقوم وقبیله می تواند بر ارزشهای فراتر غلبه نماید وبه وضوح در یافته ایم پیروزی در انتخابات در پایگاههای رای آوری قومی در چهار شهرستان لالی ،هفتکل ،اندیکا ومسجدسلیمان اکثرا تعصب خویشاوندی وپیروی از سنت های طایفه ای آنها ومالکیت زادگاهی نقش موثری در انتخاب داشته است واین بار نیز صدای ساز طایفه سالاری بیش از گذشته در فضای انتخاباتی به گوش می رسد .
گسترش روز افزون تمایلات طایفه ای در سر نوشت انتخاب می تواند مانند گذشته مشکلات جبران نا پذیری را در این چهار حوزه بدنبال داشته باشد .
با توجه به آماری که غیر رسمی اعلام شده رقابت ها در شهرهای لالی ،مسجدسلیمان ،وهفتکل واندیکا در این دوره چشمگیر وشاید بتوان گفت بی نظیر خواهد بود .
اکثر مردمان این شهر ها بر این باورند که دلسوزان این شهر کسانی میتوانند باشند که در فضای این شهر نفس می کشند وفرزندانشان در مدارس همین شهر تحصیل می نمایند مشارکت مردم بستگی دارد به حضور کاندیدایی که فقط شعار ندهند بلکه سوابق آنها در خدمت به مردمم محروم این شهر آشکار باشد بقول معروف با حلوا حلوا گفتن دهان شیرین نمی شود شعار ها را در ادوار گذشته شنیدیم ودیدیم .
گرایش های تند وتعصبات قوم وقبیله مختص به این دوره نیست بلکه پایه واساس انتخاب از ابتدا براین ستون استوار بوده است ودر آخر مشاهده کردیم به وکیل آنها جواب مثبت داده است .
درخاتمه فراموش نکنیم برای پیروزی در این راه رعایت کردن سه اصل ،مهم والزامی است .
پندار نیک ….گفتار نیک ….کردار نیک

علی عظیمی کیا
خبرنگار پایگاه خبری صدای نفتی

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*