*مطالبه گری برای عدالت؛ نه ڪسب منفعت:* نوشته :سورنا کریمی ،کارشناس ارشد حقوق

*مطالبه گری برای عدالت؛ نه ڪسب منفعت:* نوشته :سورنا کریمی ،کارشناس ارشد حقوق

  پایگاه خبری صدای نفتی  ،چند سالی است بنا بر شرایط و رویدادهای جاری در جامعه، پرچم مطالبه گری افراشته شده و گروه‌های مختلف در زمینه‌های گوناگون فعالیت می‌ڪنند. در واقع مطالبه گری قالبی امروزی از امر به معروف و نهی از منڪر است ڪه با ادبیات امروزی آمیخته شده و با صدای رساتری مسلح […]

 

پایگاه خبری صدای نفتی  ،چند سالی است بنا بر شرایط و رویدادهای جاری در جامعه، پرچم مطالبه گری افراشته شده و گروه‌های مختلف در زمینه‌های گوناگون فعالیت می‌ڪنند.
در واقع مطالبه گری قالبی امروزی از امر به معروف و نهی از منڪر است ڪه با ادبیات امروزی آمیخته شده و با صدای رساتری مسلح به فضای مجازی شڪل گرفته است و هرچه تڪنولوژی به مدد رسانه‌ای شدن موضوعات آمده؛ شڪل و نوع مطالبه گری‌ها نیز بسط و گسترش پیدا ڪرده است.
اهمیت مطالبه گری وقتی دو چندان می‌شود ڪه دربرگیری موضوعات مرتبط با آن در جامعه ملموس‌تر باشد.
وقتی انسجام فڪری جامعه معطوف به موضوع خاصی باشد، مطالبه گری بهتر جواب می دهد اما الزاماتی نیز برای رفتار صحیح در راستای مطالبه گری نیاز است که نباید از آن غافل شد.
هرچند مطالبه  گری حق مردم است و مسئولین می  بایست پاسخگوی عملکرد خود باشند اما اخیراً مشاهده می شود مطالبه  گری توسط بعضی افراد سوءاستفاده  چی و فرصت  طلب به یکی از روش های باج خواهی و درآمدزایی تبدیل شده است
گاهی نیز دیده می‌شود مطالبه گران در بیان موضوعات جنبه‌های اخلاقی، جنبه‌های حرفه‌ای و حتی جنبه‌های قانونی را رعایت نمی‌ڪنند، ریشه این آفت به دلیل نداشتن چارچوب در مطالبه گری ها می باشد ڪه متأسفانه موجب انحراف از مسیر حق طلبی شده و در ادامه باعث زیر سؤال رفتن انگیزه مطالبه گری خواهد شد.
شایان ذڪر است ڪه ما باید بدانیم با قیل و قال و افراط و تفریط نمیتوان مطالبه گر حقیقت بود، چرا ڪه در اثر تڪثیر این رفتار، بدعت غلطی در جامعه گذاشته میشود و با تڪرار شڪست موضوعات؛ اساس مطالبه گری در جامعه خاصیت خود را به مرور از دست داده و در نظر مردم مطالبه گری بعنوان سهم خواهی معرفی می‌شود و در نهایت قداست این فریضه مهم خدشه دار و اهداف آن هم تعالی خود را از دست خواهد داد.
مطمئناً در صورت رواج این شیوه های نادرست و سوء استفاده از مقوله ارزشمند مطالبه گری، هم به ساختار مدیریتی آسیب وارد می شود هم جامعه نسبت به مطالبه گران واقعی ناامید و بدبین خواهد شد.
بنابراین بهتر است قبل از هرچیز ابتدا مراقب وجهه مطالبه گری باشیم و با رفتار غیر حرفه ای، این ساختار فڪری سازنده را تبدیل به ابزاری برای سهم خواهی نڪنیم و اگر اشڪال واقعی در امور وجود ندارد برای آنها اشکال تراشی ننماییم و اینگونه نباشد ڪه با پرچم مطالبه گری برای هوای نفس خود؛ قله خودنمایی درست ڪنیم.
باشد ڪه هم خدا راضی باشد هم خلق خدا.

سورنا کریمی .کارشناس ارشد حقوق

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*